top of page

CARBOXY (zuurstof)GEZICHTSBEHANDELING

Voor verbetering van de huidstructuur, tegen wallen of rimpels, maar ook als ontstekingsremmende behandeling voor acne en rosacea. Carboxytherapie, ook wel bekend als zuurstoftherapie, wordt ingezet voor verschillende cosmetische doeleinden. Binnen de beautybranche wordt carboxytherapie gezien als een van de veiligste en meest effectieve behandelingen. Waarom is dit zo? Hoe werkt carboxytherapie en wat maakt deze behandeling zo effectief? Deze en andere vragen worden beantwoord in deze blog.


Waarom zuurstof?

Om de behandeling goed te begrijpen gaan we terug naar de basis: Het belang van zuurstof voor de huid. Zuurstof is een essentieel onderdeel van onze huid. Het houdt het celmetabolisme op gang. Ook helpt zuurstof het immuunsysteem. Het zorgt voor een sneller herstel van de weefsels. Ten slotte is zuurstof een onmisbaar voor de (batterij)-moleculen in de huidcellen. Een zuurstoftekort zorgt direct voor een energietekort in de cellen. Veel huidproblemen zijn terug te leiden op een energietekort in de cellen door een verminderd zuurstofgehalte en hierdoor slechtere doorbloeding. Tegelijk versnellen de verouderingsprocessen van de huidcellen. Het gevolg is dat de huid verliest aan weerstand, elasticiteit en een doffe en verslapte uitstraling krijgt.


Hoe werkt zuurstoftherapie?

Huidcellen voorzien van zuurstof is een complexe taak. Japanse wetenschappers hebben hiervoor als eerste een methode ontwikkeld. De basis van deze methode zijn kooldioxide (CO2) moleculen. De kooldioxide wordt hierbij door de huid opgenomen wat zorgt voor verhoogde zuurstoftoevoer naar de huidcellen. Een van de redenen om hiervoor met kooldioxide te werken is omdat kooldioxide snel door de huid wordt opgenomenomdat het een vergelijkbare hydrolipide (water/olie) structuur heeft.


De verhoogde kooldioxideconcentratie in de huidweefsels leidt tot een verhoogde zuurstofopname door het bloed in de weefsels.

Carboxytherapie- de behandeling

Bij GIGI’s professionele CO2 behandeling wordt gewerkt met de non-invasieve methode genaamd: “Carboxy”. Hierbij wordt een gel op de huid aangebracht en over deze gel heen een stoffen masker met activator vloeistof. Deze vloeistof reageert met de aangebrachte gel en brengt het zuurstofproces op gang. Het masker voorkomt verdamping en zorgt zo dat de CO2 maximaal de huid kan doordringen. Hierbij kan een licht tintelend gevoel ontstaan op de huid. Een carboxy behandeling duurt ongeveer een uur en biedt na één behandeling al zichtbaar & langdurig resultaat.