top of page

CARBOXY (zuurstof)GEZICHTSBEHANDELING

Voor verbetering van de huidstructuur, tegen wallen of rimpels, maar ook als ontstekingsremmende behandeling voor acne en rosacea. Carboxytherapie, ook wel bekend als zuurstoftherapie, wordt ingezet voor verschillende cosmetische doeleinden. Binnen de beautybranche wordt carboxytherapie gezien als een van de veiligste en meest effectieve behandelingen. Waarom is dit zo? Hoe werkt carboxytherapie en wat maakt deze behandeling zo effectief? Deze en andere vragen worden beantwoord in deze blog.


Waarom zuurstof?

Om de behandeling goed te begrijpen gaan we terug naar de basis: Het belang van zuurstof voor de huid. Zuurstof is een essentieel onderdeel van onze huid. Het houdt het celmetabolisme op gang. Ook helpt zuurstof het immuunsysteem. Het zorgt voor een sneller herstel van de weefsels. Ten slotte is zuurstof een onmisbaar voor de (batterij)-moleculen in de huidcellen. Een zuurstoftekort zorgt direct voor een energietekort in de cellen. Veel huidproblemen zijn terug te leiden op een energietekort in de cellen door een verminderd zuurstofgehalte en hierdoor slechtere doorbloeding. Tegelijk versnellen de verouderingsprocessen van de huidcellen. Het gevolg is dat de huid verliest aan weerstand, elasticiteit en een doffe en verslapte uitstraling krijgt.


Hoe werkt zuurstoftherapie?

Huidcellen voorzien van zuurstof is een complexe taak. Japanse wetenschappers hebben hiervoor als eerste een methode ontwikkeld. De basis van deze methode zijn kooldioxide (CO2) moleculen. De kooldioxide wordt hierbij door de huid opgenomen wat zorgt voor verhoogde zuurstoftoevoer naar de huidcellen. Een van de redenen om hiervoor met kooldioxide te werken is omdat kooldioxide snel door de huid wordt opgenomenomdat het een vergelijkbare hydrolipide (water/olie) structuur heeft.


De verhoogde kooldioxideconcentratie in de huidweefsels leidt tot een verhoogde zuurstofopname door het bloed in de weefsels.

Carboxytherapie- de behandeling

Bij GIGI’s professionele CO2 behandeling wordt gewerkt met de non-invasieve methode genaamd: “Carboxy”. Hierbij wordt een gel op de huid aangebracht en over deze gel heen een stoffen masker met activator vloeistof. Deze vloeistof reageert met de aangebrachte gel en brengt het zuurstofproces op gang. Het masker voorkomt verdamping en zorgt zo dat de CO2 maximaal de huid kan doordringen. Hierbij kan een licht tintelend gevoel ontstaan op de huid. Een carboxy behandeling duurt ongeveer een uur en biedt na één behandeling al zichtbaar & langdurig resultaat.


De resultaten van een Carboxy CO2 behandeling

Carboxytherapie zorgt voor verbetering van de huidfunctie door het zuurstofgehalte in de huid te verhogen.

Carboxy is een effectieve methode als het gaat om de aanpak van huidveroudering. Het versterkt collageen en elastine en stimuleert hun synthese door de bloedsomloop te verbeteren.


Echte huidverbetering die je er jaren jonger uit kan laten zien.

Een carboxybehandeling heeft verschillende cosmetische voordelen. De structuur van de huid verbeterd waardoor de huid gladder wordt en rimpels zichtbaar afnemen. De huid wordt daarbij sterker door het herstel van het immuunsysteem. Ook als ontstekingsremmende behandeling voor bijvoorbeeld acne en rosacea is carboxytherapie effectief. Carboxy vernieuwd de huidstructuur en het natuurlijke vochtgehalte van de huid verbeterd.


(Carboxy zorgt onder andere voor verfijning van fijne lijntjes en rimpels.

boven vóór een behandeling, onder na)


Voor welke huidproblemen is carboxytherapie geschikt

Kortweg is Carboxytherapie een goede behandeling voor elke huid met enige zichtbare vorm van schade. Hierbij kan je denken aan de bekende tekenen van huidveroudering als verlies van elasticiteit, fijne lijntjes/ rimpels, hyperpigmentatie, donkere kringen, vetophoping en wallen onder de ogen. Maar ook voor het behandelen van littekens, acne, couperose en rosacea is carboxytherapie zeer geschikt.


Als losse behandeling en in kuurverband

Carboxy is een fantastische behandeling als power boost voor een bijzondere gelegenheid of feestje. Daarnaast is de behandeling ook zeer geschikt als behandeling in kuurverband. Hierbij onderga je wekelijks een behandeling en krijgt de huid een oppepkuur. Caboxytherapie kan hierbij gecombineerd worden met fruitzuren, CITY NAP of lactic peelings en tal van andere behandelingen.

Carboxy CO2 geeft geen allergische reacties en contra-indicaties zijn nagenoeg uitgesloten.


Een carboxy behandeling ondergaan bij skin care centre Koningshoeven.

Is jouw huid wel toe aan een oppepper of wil je extra stralen voor een speciale gelegenheid of feestje? Wil je echte huidverbetering, maar pijnloos en zonder risico’s? Neem contact op en informeer naar de Ukiyo City nap Carboxy gezichtsbehandeling!42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page