top of page

DIY anti-cellulite behandeling

Cupping@home

Gebaseerd op de traditionele Chinese Cupping. Cupping is de ideale behandeling voor iedereen die last heeft van o.a.: pijnlijke en gespannen spieren, spijsverteringsproblemen, gewrichtspijn, cellulite, hoofdpijn, migraine en striae. Het doet wonderen op de rug, buik en armen – eigenlijk zullen bijna alle gebieden van het lichaam reageren op deze unieke behandeling.

De therapeutische gevolgen van de cup behandeling kunnen zijn: Het verminderen van obstipatie, activeren van de (huid)stofwisseling, het verbeteren van de elasticiteit van de huid, blokkades worden opgeheven, gifstoffen en afvalstoffen worden afgevoerd en het verbetert de spierspanning. Bij gebruik op de rug of op gespannen, pijnlijke spieren helpt het tevens: vet en vochtophopingen te verminderen, de doorbloeding te verbeteren en gifstoffen en andere afvalstoffen te elimineren uit de spieren. Het toniseert de huid waardoor strakkere contouren ontstaan, het stimuleert de lymfe- en bloedcirculatie, regelt het autonome zenuwstelsel en in het algemeen ontspant en verjongt het het lichaam. Voor uw gemak zijn er twee cups – de zachte cup – te gebruiken op kwetsbare gebieden, zoals de armen, buik en dijen en – de harde cup – te gebruiken op de rug of andere gebieden waar intensievere werking nodig is. Tijdens de eerste paar weken van het gebruik van de cup beginnen met een zeer lichte aanzuiging, ongeveer 5 minuten om de huid te laten wennen aan de drainage van de gebieden totdat uw huid elastischer aanvoelt. Daarna geleidelijk de zuigkracht versterken om de doorbloeding te stimuleren en verklevingen en vochtophopingen te verminderen.

Uw Wellness

Door het gebruik van cups voel je je gezond en fit. De cups zorgen voor het ontgiften van het lichaam, het verbetert de weerstand en de doorbloeding. Het geeft uw lichaam energie en een weldadige innerlijke rust. Pijnbestrijding Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is de stagnatie de oorzaak van de pijn. Zodra de stagnatie is verminderd, zal er onmiddellijk een verlichting van de pijn zijn. Dus, als je bijvoorbeeld hoofdpijn en migraine heeft masseer je de nek om de doorbloeding te verbeteren van het hoofd. Als je last hebt van constipatie, masseer je de maagstreek met de cup, met de klok mee masseren. Door het stimuleren van de peristaltiek voel je onmiddellijk verlichting. Voor pijn in de gewrichten, plaats de cups in een stilstaande positie rond het gewricht. Voor spierpijn of overbelaste spieren, masseer het gebied met de cup, om de spier te rekken en de doorbloeding te stimuleren waardoor overtollig melkzuur vermindert.

Volg vijf eenvoudige stappen:

Gebruik voldoende olie, douchegel of crème op het gebied om een soepele beweging te vergemakkelijken Knijp in de cup in het midden Zet de cup goed op de huid en laat los Gebruik rechte, cirkelvormige en zigzagbewegingen om het gebied te masseren Na het masseren van de zone met de cup richting het hart omhoog draineren in de richting van de dichtstbijzijnde lymfklieren (naar het hart toe masseren).

Deze techniek is eenvoudig en vereist geen speciale voorbereiding. De resultaten zijn verbluffend. De massage mag niet pijnlijk zijn. Knijp de cup zodanig dat het voor u comfortabel is, en verhoog geleidelijk de zuigkracht. Mensen ervaren vaak diepe warmte en een tintelend gevoel, lang nadat ze klaar zijn. Dit komt door de verbeterde bloedcirculatie naar het desbetreffende gebied. De resultaten zijn cumulatief. Ingeval van een hardnekkig probleem kan men de cup op het gebied wat langer laten staan. Dit zal een roodachtige “kus” achterlaten – wat aangeeft dat toxines worden verwijderd. De “Cup Kiss” duurt een paar dagen en is niet pijnlijk.