top of page
Cryopen plus behandelingen.jpg

Cryopen behandeling


Dit is de meest snelle & effectieve behandeling tegen pigmentvlekken, wratten, fibromen en ouderdomsvlekken. De Cryopen werkt tot op de millimeter nauwkeurig waardoor alleen het te behandelen weefsel bevroren wordt. Het omliggende weefsel blijf intact.

Hoe werkt de Cryopen precies?

De Cryopen bevriest heel gericht het te behandelen weefsel. Het behandelde weefsel veranderd in een dun korstje en eronder ontstaat nieuw, gezond weefsel.

Hoe ziet de huid er uit na de Cryopen behandeling?
Na de behandeling ziet de huid er rood uit en vormt zich een donker korstje op de huid. Hieronder vormt zich nieuwe huid. Binnen 2 weken zal het korstje eraf vallen en de nieuwe huid zichtbaar worden, die nog teer en roze van kleur is.

Mogen er meerdere plekken in 1 x behandeld worden? 

Ja, het aantal is echter afhankelijk van de hoeveelheid plekken en de locatie ervan. Welke plekken in 1 behandeling aan bod kunnen komen wordt tijdens de intake bepaald.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?
Dit verschilt van persoon tot persoon. Na één behandeling zie je al resultaat. De meeste (oppervlakkige pigment) plekken zijn na één keer al weg, maar het kan zijn dat er 2 tot 3 behandelingen nodig zijn om de (pigment)plek geheel te verwijderen.

Is de behandeling pijnlijk?

Nee, de behandeling is niet pijnlijk en gaat heel snel.

Nabehandeling:
Het is belangrijk om de huid na de behandeling goed te beschermen met een zonnebrandproduct met SPF30 of 50. Gebruik dit dagelijks en meerdere keren per dag. Bij het behandelen van pigmentvlekken is het belangrijk dit vanaf heden dagelijks te doen. Alleen een dagcréme met een factor aanbrengen is onvoldoende. 

Mag iedereen de behandeling ondergaan?

Niet iedereen mag de Cryopen behandeling ondergaan.

De contra-indicaties zijn:

- zwangerschap
- suikerziekte
- huidkanker
- alle andere vormen van kanker
- ontstekingen op of bij de te behandelen plek.

Starttarief pigment/-ouderdomsvlekken & fibromen (totale diameter van een 1 euro muntstuk):

€ 50,00 per behandeling met een 8 grams patroon.

 

Heeft u meerdere vlekjes/fibromen/wratjes die in één behandeling met de cryopen behandeld kunnen worden dan maken we gebruik van aanvullende 8 of 16 grams patronen: 8 grams á € 15,75  

Starttarief hand-of voetwratten: € 35,00 per behandeling met een 8 grams patroon.

Houdt u er rekening mee dat voor een (voet)wratten vaak meerdere behandelingen nodig zijn met tussenposes van 10-14 dagen.

Het aantal benodigde patronen per behandeling en de kosten daarvan wordt  altijd tijdens het intakegesprek besproken.

bottom of page