top of page

Collageen, wat kun je ermee?Collageen komt van het griekse woord Kolla, dat lijm betekent. Het zorgt voor stevigheid van oa botten, pezen, banden haren, huid en nagels. In de huid zorgen collageenvezels in de dermis (de laag onder de opperhuid) voor stevigheid van de huid. Je lichaam maakt zelf collageen en dat proces neemt langzaam af als je ouder wordt. Na je 25e verlies je ongeveer 1% collageen per jaar. Dat is de reden dat de huid van oudere mensen dunner en slapper is dan die van jongeren. Door het innemen van collageen kun je deze voorraad weer aanvullen waardoor huid, haar, nagels pezen en botten hun stevigheid terugwinnen. Verderop lees je welke vorm van collageen hier het meest geschikt is.


Stress, roken, blootstelling aan zon en een ongezonde leefstijl zorgen voor een nog snellere afbraak van collageen. Het eten van veel (snelle) suikers zorgt voor verharding van het collageen waardoor oa huidproblemen en rimpels ontstaan. Roken versnelt het afbraakproces en zorgt tegelijk voor de afbraak van de voorraad anti-oxidanten die de huid juist beschermen tegen huidveroudering. De zon blijft echter de grootste huidverouderaar. Hoe meer collageen- en elastine er afgebroken wordt, hoe meer rimpels & plooien en verslapping van de huid er plaats vindt.


Met welke vorm van collageen kun je, naast goed beschermd de zon ingaan, stoppen met roken en minder snelle suikers eten ervoor zorgen dat je voorraad collageen weer aangevuld en daarmee huidverslapping verminderd wordt? Op bv 47 jarige leeftijd ben je namelijk al ongeveer 22% van je collageen kwijt en ik kan je uit eigen ervaring zeggen: dat merk je! Er zijn veel poeders en drankjes op de markt die pretenderen te werken. Let op: plantaardig collageen bestaat niet. Er bestaan wel plantaardige poeders die de huidige voorraad collageen en daarmee de conditie van je huid helpen behouden. Plant collageen van yoursuper is hier een goed voorbeeld van. Op het gebied van aanvullen werkt de gehydroliseerde* collageen poeder van Omegaflow in mijn ogen het beste. Omegaflow collageenpoeder is gemaakt van visbotten (van duurzame visserij/msc keurmerk) waarvan bekend is dat deze vrijwel identiek is aan het menselijk collageen. Door zijn vorm:* opgeknipt in peptides én de toevoeging van vitamine C wordt de collageen goed opgenomen & behouden door het lichaam. Het resultaat? Stevigere nagels huid, haren en botten/spieren en pezen. Niet alleen goed tegen huidveroudering, ook heel goed voor sporters!


De collageen poeder van Omegaflow is hooggedoseerd waardoor dagelijks slechts 5 gram poeder toevoegen aan water al voldoende is om na enkele weken al resultaat te zien en voelen. Pot 150 gram ( goed voor 30 dagen ) € 24,90


Combineer je 'm met de zonbeschermende dagcreme van Xminerals:

Hydra day cream spf 35 € 39,50 dan optimaliseer je het resultaat.


Let je daarbij ook nog op je voeding en leefstijl, dan plus je alleen maar meer.

Je lichaam zowel van binnenuit als buitenaf ondersteunen met de juiste producten zorgt voor het allerbeste resultaat. Elk stapje dat je zet is al winst.


WIl je meer informatie over de producten of het MSC keurmerk (duurzame visserij) bel of mail me gerust. Ik help je graag verder!Van omegaflow is ook hoogwaardige visolie verkrijgbaar. Samen te koop van € 52, 80 voro € 50,00. Meer over de werking van visolie in een later blog!

7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page